Planerar grundkurs i Vedic Art

Nästa helg ska jag ha min första grundkurs i Vedic Art. Det ska bli så spännande! Det blir ett litet gäng som kommer till min målarlada som ligger på Söderslätt, i södra Skåne. Vedic Art bygger på 17 principer om livet och konsten som konstnären Kurt Källman grundat för att genom ett kravlöst förhållningssätt uttrycka sig genom färg och form på en målarduk.

När jag först kom i kontakt med Vedic Art var det genom en väninna. Jag tyckte det lät hur flummigt som helst och var inte alls imponerad. Om man målar så måste det ju föreställa något, eller hur? Så fel jag hade. När väninnan envisades med att åka på kurser till södra Öland om somrarna blev jag till slut för nyfiken. Så jag beslöt mig för att följa med sommaren 2017 och gå en grundkurs för Johannes Källman som har fortsatt i Kurts spår. Kursen hölls på en gammal gård, Gammelgärde, på södra Öland. Det var lite nervöst i början, jag vill ju ha kontroll på vad som ska ske. Veckan gick och jag gick igenom principerna både i målandet och i vad som hände i mitt liv just då. Det blev en känslosam resa. Jag kan ärligt säga att jag inte var beredd på den stora resan genom måleriet, som hände på insidan. Sedan dess är jag fast. Men det tog ytterligare en sommarkurs och en utställning innan jag förstod vad jag gjorde och vad principerna betyder.

Idag är jag klar att själv hålla kurs, det är stort för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: