Grundkurs i Vedic Art – inspirerade att måla med akryl en helg i Skåne

Grundkurs i Vedic Art
Vedic Art grundkurs

Jag höll en grundkurs i Vedic Art under en underbar helg i augusti. Ett gäng kom till min målarlada på Söderslätt och gick igenom första grundkursen. Alla hade en liten förkunskap om vad Vedic Art är men inte alla var bekanta med att måla med akryl sedan innan.  

”-Man får det väder man förtjänar”, skrev en ur målargänget  i sin slutliga reflektion över helgen, och hur rätt var inte det. Vi hade fantastiskt väder och kunde inte önska oss bättre. Att sitta i solen under en grundkurs i Vedic Art, lyssna till Vedic Arts principer, och njuta av havet i horisonten från min målarlada i Skåne är utöver det fantastiska. 

Abstrakta målningar

Att skapa fritt och kravlöst är inte enkelt när man är ny på att måla. Vi är vana vid att det finns någon som vi behöver prestera inför, oftast oss själva. En av kursdeltagarna skrev efter första dagen:
-”En upptäckardag. Jag kan om jag tar av mig prestationskraven skapa vackra ting!”. När man går igenom principerna som Vedic Art bygger på så vågar man släppa kraven och lita på att de naturlagar som styr vår kreativitet visar vägen. 

Så när prestationskraven försvann gick deltagarna i kursen lös på allt som fanns att tillgå, så svampar, palettknivar, penslar, färger, trasor och allt vad naturen bjöd på användes flitigt. Det blev en rejäl hög med målningar som genom principerna visade sig innehålla människor, djur, växter och en del känslor. Kursdeltagarna vågade sig på målningarna med både sax och kniv när de letade efter helheter och delar. 

Vedic Art. Grönt är sköntLinjen Vedic Art

Inspiration

Efter en hel helg med Vedic Arts principer, nya upptäckter och många målningar, så lämnade målargänget vår gemensamma målarhelg trötta och mycket nöjda. 

Som nybakad lärare för grundkurs i Vedic Art var det fantastiskt att se hur målargänget fungerade både som grupp och som individer. När man står på lite håll och betraktar så får man syn på saker som man annars inte ser. Hur de reagerar på varandras val av färger och former. Någon kan bli fundersam, en annan bli inspirerad. En annan hoppar över principer utan att veta om det själv, någon går tillbaka och börjar om. En av kursarna sparkar av sig skorna, nästa gör likadant. Efterhand som helgen fortsatte kom deltagarna närmare varandra och vågade dela med sig av sina egna reflektioner som helgen gav. 


Till slut, det var härligt att se varje kursdeltagare lysa upp av att förstå, få insikter, att hitta nytt och glädjas över allt det nya som upptäcktes. Men framför allt är jag tacksam över att få lov att guida vidare genom Vedic Art.


Kringelikrokar med Vedic ArtVedic Art. Det går att måla med allting

Om du är intresserad av att läsa om vad Vedic Art är för något så gå in på den officiella hemsidan https://www.vedicart.com/ 

Om du vill veta mer om kommande kurser så hör gärna av dig
https://lillyandreassoncom.wordpress.com/kontaktuppgifter/

 

Grundkurs i Vedic Art

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: