Konstprojektet – Ett Rosa band för framtiden

Konstprojektet -ett Rosa band för framtiden är ett projekt där jag och Maria Johnsson kommer skapa en målning tillsammans för att sedan skänka intäkterna från Konstprojektet till Rosa bandets kampanj som pågår under oktober månad 2020.  Både jag och Maria kommer ur Vedic arts  intuitiva måleri men målar ändå väldigt olika. Följ vårt projekt på vår Facebooksida Konstprojektet.

Konstprojektet Rosa Bandet
Konstprojektet – Ett Rosa Band för framtiden

Konstprojektet – ett Rosa band för framtiden, kom till genom en idé jag hade om att göra en målning som kunde förena olika stilar inom måleriet och samtidigt göra det för en god sak. Jag och Maria Johnsson träffades och spånade lite idéer och kom fram till att vi  tillsammans ska göra en målning som vi sedan auktionerar ut och skänker hela intäkten till Rosa Bandet, som är en kampanj som Cancerfonden gör varje oktober månad.

Jag och Maria kommer ha målningen vars två gånger under tiden Rosa Bandets kampanj pågår, innan målningen är klar. Jag påbörjar målningen och Maria kommer att avsluta den. Under tiden som en av oss har målningen och fortsätter arbeta på den får inte den andra se den. Så det blir en överraskning när nästa ska ta vid! Vi kommer att dokumentera allt vi gör under tiden som vi färdigställer målningen på vår facebooksida, så följ oss gärna där.

När målningen är klar kommer den att hängas hos Art & Craft i Trelleborg under en vecka, så om ni vi kika på målningen. Målningen kommer hängas den 30 oktober klockan 17.00 och hänga en vecka framöver, till den 7 november klockan 16.00.  Då kommer vi avsluta auktionen och Konstprojektet – ett rosa band för framtiden, och den som har det vinnande budet kommer kontaktas.

Samtidigt kommer vi att göra en mindre målning som kommer skänkas till någon som har gillat och delat vårt Konstprojekt på sin facebooksida. Den målningen kommer vara hemlig fram tills auktionen på den som går till Rosa Bandet är klar. Därefter dras en vinnare, det kommer ske på Konstprojektets sida under en livestreamning.

Lite om Rosa Bandet

Drygt 60 000 personer i Sverige får varje år ett cancerbesked. Av dem får närmare 8 000 diagnosen bröstcancer, som är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor.

Pink Ribbon, har sitt ursprung i USA. Först ut var Susan G. Komen Breast Cancer Foundation, som hösten 1991 delade ut rosa band till alla deltagare i sitt ”Race for the cure” i New York.

Symbolen fick ett stort nationellt genomslag samma år med hjälp av bland andra Evelyn Lauder från kosmetikföretaget Estée Lauder, som började dela ut bandet i sina sminkdiskar.

Det rosa bandet är i dag en internationell symbol för kampen mot bröstcancer, som varje år under oktober – den internationella bröstcancermånaden – förenar och engagerar människor över hela världen.

Tack vare forskningens framsteg överlever åtta av tio kvinnor bröstcancer. På 1980-talet var det sex av tio. Vi har kommit långt, men vi är inte framme.

Konstprojektet – Ett Rosa band för framtiden

Rosa bandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: